Nerorock

18 september · 14u30 · Tent Ruusbroecpark

Nerorock verwelkomt groot en klein met een uitgebreid aanbod aan muzikaal talent van eigen bodem en verder weg. Weinig ziel blijft onberoerd en weinig danspasje zal achterwege blijven als je kijkt naar deze aangekondigde groepen. De tent barst bijna van het talent en dat zal het publiek geweten hebben.

14.30 u. - Adhemarrock - De Ketnetband

15.50 u. - Kirstie DiAlegria

16.55 u. - De Laatste Match van Ivan Lendl

18.05 u. - Los Callejeros

19.35 u. - Janez Detd. - Punk Rock High School

21.20 u. - Tourist LeMC

23.25 u. - Killer Queen (UK)

 

Voor meer nieuwtjes en nuttige info hou je best de facebookpagina of website in de gaten: www.nerorock.be 

Gratis inkom

14.30 u. - Adhemarrock - De Ketnetband

De dag wordt speels ingezet voor de kleinsten onder ons met ADHEMARROCK. Voorbije edities kon je komen zingen, dansen en shaken op de muziek van Kapitein Winnokio, Woody Express en Caro en de Caro’kes. Dit jaar toveren we de enige echte Ketnetband op de planken!

De Ketnetband is de meest swingende band van het hele land! Charlotte, Matthew, Maureen, Sien en Giovanni reizen speciaal naar Adhemarrock af om er een onvergetelijke, swingende en knettergekke show te brengen. Het wordt een wervelend feest! 

Veel kunnen we er nog niet over vertellen, maar wel dat je het absoluut niet wil missen!

Kom jij mee zingen en dansen? Het wordt ongetwijfeld het feestje van het jaar! 

15.50 u. - Kirstie DiAlegria

Kirstie DiAlegria is een singer-songwriter uit Antwerpen. Samen met bandleden Jesse Steurs, Joel Stevens, Nina Kortekaas en Sam Dhondt brengt ze dromerige, zweverige pop, gemengd met verschillende invloeden; gaande van jazz tot blues, tot catchy pop tunes.

Op 14 mei 2016 wisten Kirstie en band de jury van de Nerorockrally te overtuigen van hun muzikale talent. Ook het publiek was duidelijk gecharmeerd door de zachte popliedjes van de zangeres. Dit alles bezorgde hen een verdiende eerste plaats op de Rockrally met als prijs een plekje op het hoofdpodium van Nerorock. Kirstie DiAlegria bijt de spits af van Nerorock 2016 en zal ook daar het publiek volledig inpakken!

16.55 u. - De Laatste Match van Ivan Lendl

Ooit moest het er van komen: de laatste match van Ivan Lendl. Een eindpunt voor Ivan zelf, tevens een beginpunt van een nieuw muzikaal project. De Laatste Match van Ivan Lendl laat de muziek je ziel binnenstromen als was het een sterke, zoete wijn. De bittere nasmaak neem je er op eigen risico bij. De Laatste Match van Ivan Lendl is de aangename jeuk in je muzikale bilnaad. 

De mannen van de Laatste Match spelen op Nerorock een thuismatch. Afkomstig uit het nabijgelegen Leuven heeft de band toch ook een link met de Druivenstreek. De nummers ‘Basman’ en ‘Je Moeder’ werden al opgepikt en afgespeeld door Radio 1. De laatste match van Ivan Lendl is misschien gespeeld, maar de band is zeker nog niet op het einde van zijn Latijn. Kom het vooral zelf ontdekken op Nerorock dit jaar!

18.05 u. - Los Callejeros

Gooi wat salsa, merengue, balkan, rumba, rock, reggae, flamenco, latin en swing in de combinatieoven en hop, daar heb je hapklare brokken feestmuziek die erin gaat als zoete broodjes. Deze wereldkeuken wordt wel eens ‘mestizo’ genoemd. De bekendste naam in het genre luistert naar de naam Manu Chao. Naar goede mestizo-gewoonte raken Los Callejeros maatschappelijke thema’s als migratie, integratie, armoede en rijkdom aan in hun teksten en ze verpakken dat in feestelijke, dansbare songs.

Na een passage op het Sexy Summertime Festival mogen we de mannen van Los Callejeros opnieuw in Hoeilaart verwelkomen. Haal je dansbenen dus maar boven en zwaai je spieren los want Los Callejeros beloven er alvast een zwoel en onvergetelijk feest van te maken!

19.35 u. - Janez Detd. - Punk Rock High School

In 2016 is Janez Detd. weer helemaal terug! Toch voor eventjes.. Punk Rock High School is het project waarbij de jongens festivals platwalsen met nummers die hen beïnvloed hebben in de loop van hun carrière. Er worden geen Janez Detd. nummers gespeeld. Wat dan wel? Bad Religion, No Fun At All, The Offspring, Decendents, Green Day, Lagwagon, Alkaline Trio, Good Riddance, The Ramones en nog vele andere.

Verwacht een stomende set van nummers met een duidelijke link naar de stijl waar Janez Detd. hun handelsmerk van wisten te maken. De show is tevens ook heel visueel. Dus verwacht een heel explosieve set van beelden, geluid en vooral enthousiasme!

21.20 u. - Tourist LeMC

Tourist LeMC, dé stadstroubadour, heeft zijn plekje in het Vlaamse muzieklandschap al een tijdje opgeëist. Als meesterlijk verteller schrijft Johannes Faes zijn muziek natuurlijk nooit zonder betekenis. Zijn songs staan bol van de scherpe maatschappijkritische en persoonlijke beschouwingen. Met zijn straffe en beklijvende songs slaat hij een brug tussen Nederlandstalige folk en hiphop. Een uniek recept dat erg wordt gesmaakt door zowel critici als publiek, alsook door heel wat collega’s in het vak.

In november speelt Tourist LeMC voor een uitverkochte Lotto Arena in Antwerpen, maar niet voor hij naar Hoeilaart afzakt en Nerorock op zijn kop komt zetten. Een nu al legendarisch en niet te missen optreden!

23.25 u. - Killer Queen (UK)

De afsluiter van Nerorock is ook dit jaar weer een klepper van formaat! Met Killer Queen halen we in 2016 opnieuw oude bekenden naar Nerorock. In 2007 zette de band de tent al op zijn kop met hun overtuigende imitatie van een van de grootste rockgroepen ooit. De zanger speelt zijn rol als de legendarische Freddy Mercury met verve en ook zijn stem mag er wezen. De overige bandleden doen echter niet onder en zonder dat je het beseft, lijkt het alsof de enige echte Queen voor je neus staat!

Killer Queen heeft zijn reputatie als beste tribute band van de wereld. Een prijs die ze overigens echt in de wacht gesleept hebben, zeker en vast verdiend. Smeer je kelen want dit optreden zing je gegarandeerd mee van begin tot eind! They Will Rock You!