Steegjesrace

19 september · 18u00 · Centrum

Voor het vijfde jaar op rij scheren de renners van de steegjesrace rakelings langs de toeschouwers op hun mountainbikes en cyclocrossfietsen. Deze race vindt plaats op een volledig afgesloten omloop langs steegjes, parkwegen en de trappen in het centrum van Hoeilaart. Het is een wedstrijd met tijdopname en rangschikking. Maar plezier en sportiviteit staan voorop.

Wil jij dit jaar ook bij deze succesvolle, sportieve afsluiter van het Druivenfestival zijn?  Om veiligheidsredenen wordt het deelnemersaantal beperkt tot 50. Er snel bij zijn, is de boodschap!!!

Je kan je online inschrijven tot 9 september (of tot het max. van 50 deelnemers is bereikt) via http://www.filipsport.com/nl/events/steegjesrace-2016/

Inschrijven is gratis. Je moet enkel een waarborg van 20 euro betalen die je na het inleveren van je rugnummer en registratiechip terugkrijgt.

Kan Jorgen Flion deze race voor de vierde keer aan zijn palmares toevoegen? Verdedigt Karel Rowies opnieuw de Hoeilaartse kleuren?

Misschien ben jij wel de geschikte persoon om deze 2 krachtpatsers van de troon te stoten?

Er is maar één manier om daarachter te komen: schrijf jezelf in of kom supporteren voor je favoriet!

Reglement en deelnemingsvoorwaarden

1. De Steegjesrace vindt plaats op maandag 19 september ter gelegenheid van het Druivenfestival in Hoeilaart. Het is een wedstrijd voor mountain-bikes (26” – 29”) en cyclo-crossfietsen. De omloop is volledig afgesloten en gaat langs de steegjes, het park en de trappen in het centrum van Hoeilaart.

2. De start is om 18u aan Café ‘t Boske en de wedstrijd loopt over 45’ + 1 ronde. Gedubbelde renners dienen bij hun volgende doorkomst aan de meet af te stappen en zullen in volgorde worden opgenomen in het klassement. Ze dienen onmiddellijk hun rugnummer te verwijderen. Ook renners die de wedstrijd vroegtijdig verlaten dienen hun rugnummer onmiddellijk te verwijderen.

3. Een gehomologeerde helm is verplicht en elke deelnemer dient ervoor te zorgen dat zijn fiets technisch volledig in orde is. De organisator is niet verantwoordelijk voor materiële schade.

4. Inschrijvingen gebeuren vooraf bij Filip Sport, Kasteelstraat 45-47 in Hoeilaart.
Om veiligheidsredenen wordt het aantal deelnemers beperkt tot 50. De minimum leeftijd is 16 jaar op datum van 19/09/2016. Het afhalen van de rugnummers gebeurt de dag zelf tussen 17u en 17u30 aan de Filip Sport – BMC stand ter hoogte van de vijvers aan het park. Omkleden en douchen gebeurt in de sporthal, Koldamstraat, waar de parking is gereserveerd voor de deelnemers.
De inschrijving is gratis, aan deze wedstrijd zijn geen geldprijzen verbonden. Elke deelnemer betaalt vooraf bij het indienen van zijn deelnemingsformulier een waarborg van 20€ voor zijn rugnummer welke wordt terugbetaald bij het inleveren ervan. De waarborg wordt niet terugbetaald aan wie inschrijft maar annuleert of niet komt opdagen.

5. De tijdsopname gebeurt elektronisch. De 3 eersten van het algemeen klassement krijgen een prijs in natura. Tevens is er een klassement voor de eerste dame en de eerste Hoeilander.

6. Elke deelnemer verklaart medisch in orde te zijn en is zich bewust van de mogelijke risico’s op dit technisch en veeleisend parcours. Deelnemen gebeurt op eigen risico, de organisator is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.
Het is een recreatieve wedstrijd, sportiviteit staat voorop. Gedubbelde renners zorgen ervoor de snellere renners niet te hinderen.

 


De Steegjesrace is een organisatie van de gemeente Hoeilaart in samenwerking met Filip Sport.