Zondag jazzdag

18 september · 11u00 · GC Felix Sohie

Het gemeenschapscentrum Felix Sohie is op zondag de place to be voor de jazzliefhebber. Bij mooi weer spelen de artiesten de pannen van het dak op het buitenpodium. Bij regenweer kan iedereen schuilen en genieten in de theaterzaal.

11.00 u. - Florian Favre Trio

13.30 u. - Filip Verneert & EO Simon duo

15.00 u. - Swing Shift Big Band

 

Gratis inkom

In samenwerking met 5 voor 12

11.00 u. - Florian Favre Trio

Florian Favre is een jonge Zwitserse pianist. Hij begon in de klassieke muziek, maar besefte al snel dat jazz meer zijn dada was. Van oogkleppengedrag kan je hem echter niet beschuldigen, want Favre speelt ook wel eens mee met hiphop - en andere popcollectieven.

In 2010 stelde Florian Favre zijn eigen trio samen, met drummer Arthur Hnatek en contrabassist Manu Hagmann. Ze brengen jazz, maar met invloeden van rock, pop, klassiek én hedendaagse muziek.

In maart wonnen de drie heren op overduidelijke wijze het B-Jazz International Contest 2016.

13.30 u. - Filip Verneert & EO Simon duo

De Belgische jazzgitarist Filip Verneert en de Spaanse jazzpianist EO Simon zijn muzikale zielsverwanten, met een passie voor jazz én klassieke muziek.

Piano en gitaar in een muzikaal gesprek dat tegelijk melodieus, innemend en verrassend is.
Gedempte vreugde, melancholische mijmering en een zucht naar zon en zin. Geen van beiden neemt de overhand, het is geen wedstrijd om virtuositeit, de gitarist en pianist zoeken en vinden, geven en nemen en vooral, ze delen. Ze delen hun eigen composities met elkaar én met het publiek.

15.00 u. - Swing Shift Big Band

De Swing Shift Big Band uit Hoeilaart, werd in 1994 opgericht door een aantal vrienden jazzliefhebbers. Een typische Belgische groep, die 18 muzikanten en 2 zangers verzamelt vanuit alle regio’s van het land, alsook een handvol buitenlanders.

Onder professionele leiding van Maarten Wilbrenninck, professioneel pianist, spelen ze traditionele jazz-/bigbandmuziek en bewerkingen van hedendaagse songs.