HOEYLAERT, anno 3016

"Sommigen dachten het thema al een tijdje te kennen," vertelt schepen Els Uytterhoeven. "Met de organisatie hadden we afgesproken om een verkeerd thema op het bord in het vergaderlokaal te laten staan. En zo doet het dus al een tijdje in Hoeilaart de ronde dat we dit jaar rond het thema 'Zee' gaan werken."  Toch lichtten de organisatoren eerder al een tipje van de sluier op: onder de letters "HOEYLAERT" van het oude tramstationnetje pronkt immers al een paar weken "anno 3016". 

"Met dit thema werpen we een blik op de verre toekomst van onze druivengemeente," zegt Erwin Gysens, voorzitter van het organiserend comité. "Maar we willen ook het verleden niet links laten liggen, vandaar de oude schrijfwijze van Hoeilaart. We krijgen dus vooral een futuristisch Druivenfestival met een knipoog naar het verleden." Erwin is er zeker van dat zijn team er ook dit jaar in zal slagen om Hoeilaart fantastische feesten te bezorgen.

Het volgende Druivenfestival zal zijn festivalgangers met een teletijdmachine naar een hoogtechnologisch dorp flitsen, waar wetenschappers als Adhemar en Armand Pien zich als een vis in het water voelen. Robots, vliegende auto's, drones en talloze nieuwe uitvindingen zullen onder het alziend oog van Big Brother de druiventeelt weer laten bloeien. Leonardo Da Vinci, Panamarenko en Nostradamus zullen hun ogen niet geloven als ze het derde weekend van september naar Hoeilaart afzakken.

Binnen enkele maanden is de nieuwe website af. Daar zal je vernemen wat je te wachten staat.