Kaastaartenwedstrijd: de winnaars

Wie kaastaartenwedstrijd zegt, weet dat het Druivenfestival in zicht is.  Dertien juryleden snoepten van evenveel kaastaarten. Hof ten Doenberghe was weer even een kaastaartenparadijs.

Na vakkundig gesmak kwam de jury uiteindelijk tot een onbetwistbaar verdikt, weliswaar met een volle maag. De juryleden beoordeelden elke taart met maximum 10 punten op uitzicht en 20 punten op smaak.

Acht keukenprins(ess)en zochten naar hét recept om dé authentieke kaastaart van 2016 te bakken. Daarvan won de heerlijke kaastaart van Estelle Stiellemans en Karen Van den Broeck (73 %). Zij ontvingen een geldprijs van 125 euro. Op de tweede plaats eindigde Veronique Muyldermans (69 %).  Luca Stiellemans en Femma Hoeilaart sleepten met een gelijke stand de bronzen medaille in de wacht (67 %).

Van de vijf kaastaarten die deelnamen in de categorie “creatieve kaastaart”, won de kaastaart versierd met druiven van de Pateikes van Felix (76,2 %) Zij kregen een geschenkenmand met streekproducten. Tweede en derde werden Kristel Overath (75,8 %) en Yves Verhaegen (71 %)

Na de prijsuitreiking konden de bewoners en bezoekers van het woonzorgcentrum proeven van de verschillende kaastaarten. 

Tijdens het Druivenfestival kan iedereen op zaterdag en zondag terecht in de Kasteelhoeve voor nog meer kaastaartenplezier verzorgd door Chiro, Hoeilander en Davidsfonds.

De winnaars: Estelle Stiellemans en Karen Van den Broeck en de Pateikes van Felix.

Het recept van de authentieke kaastaart van Estelle Stiellemans en Karen Van den Broeck.

Het recept van de creatieve kaastaart van de Pateikes van Felix.