Programma Druivenfestival: Klaar voor de toekomst?

Vanaf 16 september zal het Druivenfestival zijn festivalgangers 4 dagen lang onderdompelen in het futuristische “Hoeylaert, anno 3016”. De vele verenigingen en vrijwilligers zijn druk bezig met de voorbereidingen en het programma krijgt stilaan vorm.

Op vrijdag gaat het festival van start met een nooit geziene openingsavond in de Sint-Clemenskerk: Light to the future. Gasten zullen zich 1000 jaar verder in de tijd wanen door weergaloze licht- en lasershows, een gigantische ruimteprojectie, funky dj’s, spectaculaire acts en aliëns waarmee iedereen een praatje kan maken of mee op de foto kan.  

Cookies and Cream schitteren zaterdag op de Nacht van den Doender. Mensch, erger je niet! zorgt ervoor dat het feest verder gaat tot in de late uurtjes.

In de kasteelhoeve en het gemeenschapscentrum passeren verschillende artiesten de revue: Nero’s Muzikanten, Steppin’ Out, The Slampampers, Florian Favre Trio en de Swing Shift Band.

Nerorock pakt nu al uit met de Ketnetband op Adhemarrock en met volgende namen voor Nerorock: Kirstie DiAlegria (winnaar Nerorockrally),De Laatste Match van Ivan Lendl, Los Callejeros en één van de twee headliners: Killer Queen (UK). Na het megasucces van de editie in 2007 komen ze dit jaar terug naar Hoeilaart. Voor de andere namen zal je nog even geduld moeten hebben. Hou in elk geval de website www.nerorock.be in de gaten!

Maandagnamiddag viert Koen Crucke zijn 50-jarige carrière met feestelijke meezingers in de Sint-Clemenskerk.

Maar dat is natuurlijk niet alles. Beetje bij beetje komen jullie meer te weten over de activiteiten tijdens het festival.  De Nacht van de Jeugd, het Scoutsdorp, Intiem Klassiek, het straatanimatiefestival, Nerorock, de lichtstoet, … jullie lezen het binnenkort allemaal op www.druivenfestival.be